Sunday, December 25

Solo 2011 ~ Oww.. FORM 4 !











Di zaman form 3 , kenangan ~
2012 dah jadi form 4 :)

Thursday, December 22

Hari Nie Dah 22 Disember Laa X)

assalamualaikum X)

ahaaaaaaaaa~ :D


Okayy , lamenye aku tak update blog ! Huh , dulu tu aku takut sangat sampai tangan aku nak menaip pun menggeletar , gaye macam orang tua dah taw :P haha~ Sekarang aku tengah update la kan? :)


Okayy , aku tak tau aku ngah rase ape sekarang nie . Macam tade feel jep . Just rase lega . LEGA gila . Detik2 yang menakutkan sudah berakhir~ ahaha~ ;)


Aku dah dapat ape yang aku impikan selama nieh . Straight A's untuk PMR . Alhamdulillah , 8A .
Aku rasa macam jadik tak betol kejap mase dapat slip tuh . Cikgu rilek je . Kami yang beratur nak amek result sume dok takut2 , siap maen tolak tolak sape yang nak pegi dulu . haha~


Nak ucap jutaan terima kaseh kat sume! Abah Mama Cekgu2 Seratas Cekgu SK Teluk Medan Kawankawan Qila Ikah CikPah Nana Aida Mira Izad Usop Izzwan Kimie *Amirul* [Seratas] Kawankawan Shud Umi Jalal [Teluk Medan] Congrates dapat straight A auu!~ Cayalah~ X)
Iylia Nas Kerol Aidil Rey Goyen . Korang da buat yang terbaek . Aku bangga ada kawan yang tabah macam korang~ :) SPM ade lagi . Sabar banyak banyak .


Bagi sape2 yang dapat keputusan cemerlang , Tahniah Fiza ucapkan . Bagi yang tak dapat , jangan putus asa . KITA sumanya adalah cemerlang . ^^




Syukur , Alhamdulillah

n_n


Thursday, December 15

Ketibaannya , Menanti Penuh Debar X)

assalamualaikum ^^
heyyo peeps :)


Rasanya dah sahih , tarikh keluar result untuk budakbudak lepasan PMR adalah pada 22 Disember 2011 nieh. Waaa~ ramai kawan aku yang cakap takut nak amek result , biar result tu yang datang kat kita :) wahh3 , kalau macam tu memang bestlah ! haha~ tapi still kena amek jugak kan? Walau apa pun alasan mereka , kawankawan aku yang serba gila + mereng + sweet :P , akan tetap pergi amek result bukan? haha~ macam2 alasan , tapi aku sure yang aku akan nampak batang hidung mereka semua kat sekolah nanti :) Tapi , kalau tak datang tu , mana la pulak aku nak tahu kan? :P

Worhhh hari nie dah 15 Disember , jap aku hitung , ada lagi 1 2 3 4 5 6 7 hari ja lagi ! Lagi seminggu~ Pejam celik pejam celik mesti cepat kan? Worhh NGERI ahh! Takmau aku bayangkan yang sebenarnya aku dah terbayang-bayang macam orang gila bayang. Lagi satu , homework aku yang Mathmode ngan Addmath tuh tak siap lagi! Yang tu pun ngeri jugak! Banyak gila nombor , putar putar kepala aku tengok kerja tuh. Rasa nak pitam. LOL. :) Mak aku pelik , aiii , budak lepasan PMR pun ada kerja sekolah ka? Well , nampaknya cikgu sekolah aku sangat3 prihatin bukan? Guru sekolah anda? :P Siap ada denda lagi kalau tak siapkan kerja tu tahun depan atau bagi hilangkan kerja tu. Denda dia? RM5 marii~ Worhhhh , cikgu sekolah aku mata duitan. haha~ Kalau tak denda macam tu , mana la kami nak buat kann? Kami sayang DUIT kami :) Dan kami sayang CIKGU kami :)

Kerja sekolah maseh dalam pembikinan , malas malas aku pun aku buat jugak la. Pilih , DUIT ke KERJA SEKOLAH? :D Soklan dia susah =.= Sampai aku kena tanya kawan2 aku melalui mesej~ Acene nak buat jalan kerja matematik dalam mesej? Maka dengan ini , aku amat-amatlah tak paham. Haduiii~ Soal2 math nie kena ada orang ajar secara LIVE kan ? Baru la boleh paham. Ada sape2 nak ajar melalui blogwalking pulak? haha~ :P

Kena bagi siap sebelum amek result nieh! Baru semangat kan? Cakap pasal semangat , aku dah gosok siap baju sekolah yang akan aku pakai untuk pergi mengambil result pada hari khamis nanti. Acene? Semangat tak aku? Semangat terlebih nie. Teruja-2! Alahaiiii~




P/s : Trang tang tang aku takut yang amat . X3 . Gigil satu badan . :P





Monday, December 12

Blog Nie Da Transform, Apa Komen Anda?

assalamualaikum ^^
olla ! :D


Fiuuuuu~ Okeh. Penat. Ngeh3. Haaa~ Bagi followers yang setia , amacam dengan blog Fiza kali neh? Dia da transform! Bertukarrrr! Makin buruk atau sebaliknya? Tak pulak Fiza snap pic laman blog Fiza yang dulu kan? Alahaiii~ Kalau tak , at least boleh tengok balek , perbandingkan kan? Fiza tukar gune template designer. Yang dulu punya amek template kat btemplate je.Masa form1. Masa tu la first time Fiza menjejakkan kaki ke laman blog. Sebab ape? Cikgu kelas komputer yang ajar. Sume orang kena buat blog. Sume kawan2 Fiza ade blog! Wajib! Yeah~ Tapi , tak tahu lah macam mana dengan blog mereka sekarang.

Sememangnya Fiza tak kreatif langsung kan? Template designer nieh boleh design ikut citarasa kita sendiri. Dan , sememangnya citarasa Fiza agak teruk kan? HIJAU!! grrrrrr! Fiza pun tak tahu kenapa blog Fiza nie berwajah hijau. Fiza bukan minat pun dengan warna hijau. Adehh~
Maybe sebab mata Fiza sedap memandang warna hijau kot? Walau ape pun , hijau warna yang lawa jugak kan? Baek setuju! haha~ :D

Fiza da boring jugak dengan blog Fiza sebenarnya. Yang dulu tuh. Dari form1 sampai sekarang. Dah 3 tahun. Lama jugak kan? Dan sekarang Fiza act berani. Transform dah. :D


Fiza dah rasa sikit down neh. Selepas menemu bual beberapa orang rakan Fiza , tanya sama ada yang dulu ke or yang sekarang nie lagi oke? jawapan dia 1-1. Ada kawan Fiza yang suka dengan blog Fiza yang dulu. Lagi cantik katanya. Tapi , Fiza ... ==" urgghh! Tak kreatif!

Tak ape lah , Fiza da try the best. Nanti Fiza nak edit lagi , maseh tak puas hati lah! Untuk masa sekarang , yang nie je la ea. :) Kadang2 line internet Fiza buat hal lah. Nak blogging pun macam tak best je. Fiza nak blogwalking lagi! Minta maaf ye kawan2 kalau Fiza lambat hit balek ea.

Dan sebelum Fiza terlupa , blog Fiza nieh bad views kalau guna internet explorer dan mozilla firefox. Cuba guna google chrome. :D Good views sikit. :) Tapi , kalau da buruk tu , buruk la kan? haha~ XP


Okayy , last question , *kat tajuk dah ada* apa pendapat anda semua dengan blog Fiza yang da transform neh? KOMENkomen! :D

Saturday, December 10

Thursday, December 8

Hari Hariku Semakin Membosankan :'(

assalamualaikum.
salam 1Malaysia :)


Okay, pemberitahuan, entry nie akan menjadi entry yang entah apa2. Takde tujuan gitu. Sekian, harap maklum. [aku tulis ape2 yang terlintas kat lalulintas kepala aku oke?:P]



Makan tido makan tido. Alamatnya akan jumpe Nurul Hafiza versi kedua yang bertambah chubby dan chumill lah pada tahun depan. *Err..yang chumill tu aku TERtulis. hehe~ Jangan terkejut ye :P. *nafsu makan dan tido memang tak boleh dikawal pada masa cuti nieh. Cuti panjang la katekan. Well, makin panjang, makin bosan! Nak baca novel? Entah. Aku tak berapa nak minat. Last2, komputer jugak lah sahabat sejati. haha :P Aku ada jugak try aktiviti terbaru. Ape? Aku selongkar stor belakang rumah, cari basikal. Ahaaa nak buat ape? Nak jual kat besi buruk. Heh? bukanlah. Hasrat sebenar nak exercise gitu. Aku takmau badan aku jadi macam tong,oke? :P Kesian betul aku tengok basikal aku tuh. *cuba anda bayangkan basikal yang telah lama tidak digunakan sejak darjah 6, dan sekarang aku tingkatan 3. XP
Aku pun pumping la. Bukan! Aku pam tayar basikal menggunakan kudrat yang ada. [agak2 la, aku pam tayar basikal tu, berapa banyak kalori dalam badan dah aku bakar?] :P

Okay2, kembali ke realiti. Selepas itu, aku pun pergi berbasikal mengelilingi kampung aku yang indah dan permai. *Aku tak tipu tau* Tapi, petang tu je la. Petang2 yang seterusnya aku habeskan masa dengan menatap mukabuku. >< [hangat2 tahi ayam betul!]



*aku dah takde idea dah*



Tiba2 aku teringat kat sepupu sepapat aku. Kepada Along, tahniah lah sebab dapat 5A untuk UPSR anda. Akak turut gembira. Akak? == .
Anak Maktih aku, Syahmi kot nama dia. Tapi ramai panggil Along, sebab dy sulung. hehe~
Satu soalan daripada Maktih untuk aku.
'Best tak duduk asrama?'
Aku sebenarnya takde jawapan khusus untuk soalan cepumas tuh. Bagaimana dengan anda yang mempunyai pengalaman? Ingin berkongsi cerita? :P
Aku angguk aje dan cakap, best. [benarkah?] :P

Dan,


Berkaitan asrama ini, masa makan malam yang aku tak ingat bila, mama cakap kat aku,



'Lepas PMR nie, keluar la asrama tuh. Masuk sekolah harian. Senang sikit.'







*aku terkesima*



Monday, December 5

Busy Busy Busy. Auwww~ c(=

assalamualaikum ^^
hai.


Ngeh. Penat la sejak kebelakangan nie. Nak tido aje. Hibernasi :) Bak kata Nurul Haziqah, masa untuk qada tido. Betul3! Qada tido. Memang kena qada. Ngantok bagai. Ngah naip-naip ni pun aku boleh menguap lagi. Huargghh~ (~.~)

Image taley upload! Tension aku. Ta larat nak gaduh ngan blogger dah. :P

Akan lame tak update blog. Tade mood. Kalau rajin, rajin sangat. Sampai 3 post pun bole dalam satu hari. Kalau malas, haihh.. jangan cakap laa..

Sesungguhnya, tajuk tak berkaitan langsung. Otak serabut. (pinjam name blog hang,ika)





P/s : Wanna be sleeping beauty for a couple of days~ Waiting for my prince! :P
Tak payah datang pun tak pa , saya nak tidur naa.. haha :P





LOL:)

Wednesday, November 30

LOL . Esok dah Disember :)

assalamualaikum ^^
hye again =]



Aku macam x percaya. Esok dah masuk bulan Disember. Cepat kan masa berlalu? kan? kan? :P Sebulan lagi untuk ke tahun hadapan. Form 4 :) Aishh. Jangan ingatkan aku pasal tuu. Aku maseh kecil. Budak budak lagi :) Well well [tetap tamau ngaku , jangan paksa :P]

Aaarrghhh :'( TEKANAN . Sana sini semua TEKANAN. Tekan sana tekan sini. weekkk. [Fiza gila]
Aduhaaiii~ Nak study , nak jugak bukak buku , tapi ape? Aku still jugak bukak muka buku aku tuh. Apa yang best? ntah. tatau tatau :P Kemalasan melanda~ malas malas malas. Sape rugi? Aku :'( LOL.

Oke oke. Azam bulan Disember. First , tamau on9 banyak banyak dah. Kurang kurangkan aje. :P
Nak study. Eceh. Ape dalam kepala otakmu Fiza sayangs? Study study study study sampai mati! haha~ tak ade lah sampai macam tu skali. Nampak sangat saket jiwa raga tuh. Tapi , memang betul kan? Kita kena cari ilmu sampai lah kita menghembuskan nafas yang terakhir. Kenapa? Sebab.. ilmu yang kita ada nie takkan penah cukup.. TIDAK akan! :) Lalalala~ Saya memang dah lepas PMR , tapi tahun depan bukan tahun hunnymoon saya ye , saya ada SPM lagi! tamau banyakbanyak alasan tuh. Camne nak hidup kalau asyik bagi alasan sana , alasan sini , bila kita nak berjaya? :)

Ceewaah ceewaah ayat. Macam bukan aku aje XP

Tension la tunggu result. Sape sape yang tengah tunggu result same aku angkat tangan tinggitinggi! cepatcepat! haha~ Satu soalan , tension ta tunggu result? Bagi budak pandai tak heranlah~ kan? kan? tamau kawan nan budak pandai! kenapa? Mereka pandai sangat! wekk :P

Dah dah :) Solat asar .
Papai sayangs~ ^^uwekkk :P






P/s : Dulu otak saya beku , sekarang hati saya tak keruan. Result result result. Kauu da buat aku angau memikirkanmu.. Yang penting , tak dapat straight A's bukan bermakna gagal. Maseh jauhh perjalanan hidupku ^^

Buddies :)

assalamualaikum ^^
wee~ :D
hye =]


24November 2011 ,
Taiping , Malaysia
10.30 pagi hingga 6 petang
[semayang kat masjid , jangan risau:P]


ahaa~ hasrat g men bowling da tercapai. hekhek. hoyeah hoyeah~
Ada 5 kawankawan aku , Qila , Rey , Goyen , Appak dan Chaoi . Mereka semuanya GILA !
blinkBLINK == sekali aku pun turut menggila . der? hahah.
pertarungan sengit antara Qila dan Appak , seyes seyes , untuk merebut tempat ke 5 !
well well , sape yg menang? of course la Qila , dy lgi ensem [xde kena mengena] :P
hahah. Suara sape paling kuat kat situ? AKU. Sape yang paling gila kat situ? AKU. Sape yang menang men bowling? ceewaaah , suresure la AKU lagi. heheh. Tak tipu tau. Tapi, game yang second aje laa. Yang first ngan third aku kalah laa. uuwwwaaaa! :'( at least ade strike. Haha.
Orang tak pernah maen bowling , jakun je gamaknye. Sape? AKU la. Eceh. :D Kami menjadi perhatian ramai di situ. Bising. Daya penarik? AKU. haha [gila]

Pastu pastu kitaorang gi lunch , yeah ~ makan ! Kitaorang berdebat sepanjang kitaorang keluar dari pusat bowling tu , mase naek lif sampai bawah kitaorang berhenti. Bincang lagi. Pasal ape? Pasal nak makan kat mane == . At least 30 minit kitorang bincang. Susah cari tempat la. Last2 , kitaorang sangkut jugak kat KFC. heheh. Ada anak manager ngan aku nieh. REY. Masuk2 memang terus nampak bapak dy lah. hee~ Apa yg berlaku ialah , kami dapat makan free kat KFC. Bapak Rey belanja! SNACKPLATE aje. Tapi, oke la kan ? huhu~ Timekaceh untuk Rey. Ecece. hahah. Best la lau dapat jadi makwe dy. Dapat makan KFC ary2. :D aku? tamaulah. Rasenye dy dah ade yg punyee :P tamau kacau. Skandal lame tuu. wekkk. Tutup story lame. hehe~

Pastu pastu kitorang gi shopping! shopping nan budak laki tahu? haha. Tak penah2 dibuat orang.
Dyorang yang leading kitaorang nak gi mane. Bukan sepatutnye perempuan yang lead ke? Tape2 , mereka ramai. Banyak kuasa sikit. Haha. Follow aje lah~ Tak sangke budak laki ni pon banyak cerewetnya. Appak. Dia nak beli bola. Penat kitaorang mengekor dy nak cari bola dy tuh. *kawankawan SERATAS, Appak beli bola baru ! :P Gune duit kerajaan lagi. Weyy weyy , tu duit untuk persekolahan lah! [Aku punye duit pun da lame habes. Skola lambat lagi. adoyy adoyy adoyy]
Kitaorang g mane lagi? kedai buku , kedai kek , kedai jam , One Price Shop , masjid dan akhir skali , stesen bas. Mauu balek sudaa :'(

Chaoi da blah awal , penat je aku tengok. So, aku benarkan. [perlu ke kebenaran aku?:P] Perlu la! Aku nak naek bas ngan sape nanti? huhu :'(
Good news nye , aku balek ngan Appak! hoyeah hoyeah~ Dan yang paling gilanya , time dalam bas tuh dy tamau duduk ngan aku. GEDIK! Tape2 , then ade sorang awek cun dok sebelah dy.
Tut tut mesej masuk , 'Fiza , tengok sape dok sebelah aku nieh , yahh'-Appak
der? =="
Mang gila kan mamat tuh. Sonok la dapat awek cun dok tepi. Patut xnak duduk ngan aku.
Sengall betul ==" hahah. lawaklawak.

Yang penting , kami dapat balek dengan selamatnya . Alhamdulillah :)

Kawankawan , tengs ya~ untuk hari itu. Aku dapat kenal diri korang yang sebelah lagi mase tu.
Sifat gilagila korang tu la! :))
Terima kaseh daun keladi =]
Sayang korang sangatsangat tawu ?
Sayang yang laen juga :)
Mishh korang. Mmmuahh! [untuk Qila aje] :P





P/s : Otak aku ngah beku tunggu result. Arrghhh :'(


Tuesday, November 22

Aaaah ~ Sengall la ! ==

assalamualaikum
Huh !
Nape la blogger x save ? aduhaiii~
aku dah macam takde semangat nak menaip..
mood sudah hilang..
mengapa?
dah siap dah post aku untuk kali nie ..
panjang la jugak .. x larat rasenye aku nak taip balek .. ==
maaf ye blog .. :'(

Thursday, October 27

TAG . owww . :)

Aku kena tag . owh , nie suma sbb kak Naurah . heee~ thanks ye .
You must post these
rules.
•Each person must post 11 things about themselves in their
jurnal.
•Answer the questions the tagger
set for you in their post and create eleven new questions for the people you
tagged to answer
•You have to choose 11
people to tag and link them to the post.
•Go to their page and tell them you have tagged
him/her
•No tags back
•No stuff in the tagging section about you and tagged if
you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have
to tag 11 people.
11 things about Fieyza :)
  • Suka melalak..tambah2 lagi kalau telinga sumbat dengan mp3 .
  • Benci cerita seram . Sangat sangat ANTI .
  • Suka lagu2 english , tapi maseh Anak Malaysia :D
  • Benci pakai spek , burok ! tapi,apakan daya~ rabun .
  • Love sports , especially olahraga . olahraga sport ke? :P
  • Seorang yg pemalu~ hahah ,,
  • Kuat jeless .
  • Tak suka Bruno Mars , tapi ade satu lagu yg berjaya buat Fiza suka dia , LIGHTERS .
  • Kalau tak kenal Fiza , memang sombong . Muka ketat .
  • Selalu tension . Benda kecik2 pun Fiza tensionkan jugak .
  • Suka tujuh belas . kenapa ? tarikh lahir Fiza :)

Jawapan untuk soalan kak Naurah ^^

  • Kutuk org tapi dia pun dua kali lima je . Menyampah !
  • Err , pernah kot . cinta monyet :P
  • Amat mengidamkan enset skunk . Arghh ! nape dikauu harus rosak ?
  • Suka kot . sebab ? Saya suka belajar . :P
  • Cikgu KH . Dia x slalu bagi homework . ngeh , :P
  • Sangat teringin nak pegi Australia .
  • Inspirasi ? Our prophet , Nabi Muhammad S.A.W
  • Ramai , tapi salah satunye , Aqilah Malek . Dia slalu paham ape yg Fiza rase . Sayang dia .
  • Tulis diari cinta . ^^
  • Kawan kawan .
  • Baru form 3 , Science .

Fiza lak nak bagi soalan . =]

  • Kenapa korang suka blogging ?
  • Best ke bercinta sekarang ? reasons ?
  • Kalau korang nak tukar name , ape name baru korang ?
  • Kenapa korang salu saket hati ?
  • Lagu yg korang minat sampai sekarang ?
  • Sukan ape yg korang benci ?
  • Suka cerita seram tak ? sebab ?
  • Korang prefer org kutuk belakang ke depan2 pasal korang ?
  • Korang suka luangkan masa dengan kawan2 ke keluarga ?
  • Minat tak warne Pink ? sebab ?
  • Kisah zaman sekolah rendah yg korang maseh ingat sampai sekarang ?

Enjoy yaa~ Fiza x reti sangat neh . tapi, boley boley sajaa .
Sape yg Fiza tag . Tengok tengok la shoutbox korang . ^^ chill~

Wednesday, October 26

Bebas ?

*time men bowling ngan kawan2 kat taiping*
Huhu~
Ngah sedey nie .. my papa x bagi gi tepeng , men bowling ngan kengkawan .
Deme janji nak jumpa ary nie .. kat taiping sentral ,
tapi, apakan daya~
abah aku x bagi pegi lah .
sejak akhir2 nie , suma tempat aku nak pegi x boleh .
masa sebelum PMR tu boleh pulak?
haihhhh = =
ta paham aku .
weyh,, korang , jangan nakal2 au kat sana .
Mentang2 ak xde . *gedik ah*
haha~
tapi,, serious x tipu , ak sedey x dapat join . sob sob T.T

Monday, October 24

The PMR is OVER! OMG~

Assalamualaikum .
Wink Wink .
I'm home . Aah~ home sweet home.. at last ..
Penat . Baru balek dari Noghohi . Seremban .
Lawan hoki open kat sane . Kalah .
Pegi untuk enjoy enjoy je . hee~ dapat RM50 . Sir bagi . Skola yg bgi sebenarnya . XD
Sangat lega . The Big PMR sudaa habes !
Cam x leh caya je . Memang betul . Masa sangat cepat berlalu . Tup tup aku dah nak naik form 4 .
Lagi banyak dugaan ! hadoii~
One more, aku dah dilantik menjadi pengawas . LEMBAGA DISIPLIN PENGAWAS .
ayoyo~ x penah kusangka .
Macam xnak pun ada jugak . payah .
Tapi, alang alang dah dapat , amek je la .
Aku pun maseh di bawah masa percubaan .
Jawatan aku x tetap lagi . BERUSAHA ! :D
Buat masa sekarang , tengah menjayakan aktiviti lepas PMR . Aku da besar la !
(x dapat menerima kenyataan dah makin tua) :P
ensetku rosak . x ley nak contact kengkawan . aduhaiii~
sangat menyedihkan .
enset baru? kena tunggu result PMR dulu . wajib 8A !
kalau x dapat 8A cne? hmm, nampaknya musnahlah segunung harapan untuk memiliki enset baru .
P/s: bertawakal untuk result yg membanggakan . mudahan 8A . aminn~

Wednesday, August 31

1st Raya 2011

Salam . Salam Lebaran.. Ngeee~ :D
Mo0d : Raya . Walaweyh !~
haha~ apa macam dengan pengalaman beraya anda sume? best? x best? no feeling? duet raya? anda dapat duet raya ke or kena bagi duet raya? :P
Saya masih budak budak, so, gembira lah sepanjang raya nie . :)
Tapi,kuantiti nye dah semakin decrease lah . :'(
oke oke, sebenarnya nak story pasal pengalaman beraya semalam . worst tawu . =="
Semalam, g beraya ke rumah rumah keluarga belah mak aku..
Maklum la,aku nie x la kenal sangat dengan sume keluarga mak aku tuh .
ramai sangat la... ape orang cakap, KULAAN .
Kulaan tu mksud nye adik beradik or saudara mara dan yg mcm ada sangkut paut dengan kita ..
bahasa banjar tuh. Hee~
Masa kami bertandang tu pulak, ramai la kulaan yg ada jugak .
banyak betol.. sume muka muka baru je .
Nie la yg hampehnye semalam, ada sorang pacik nieh tanya kat ayah aku..
Dialog mereka :: aku kat depan tuu je . =="
Pacik : Nie anak sulung hah?
Abah : A,ah.. yg sulung..
Pacik : Tingkat berapa? (dy maksudkan tingkatan tuu.)
Abah : Tingkat tiga ..
Pacik : Oeh.. anak ak p0n tingkat tiga jugak.. laki.. bagi kawen la nie..
Aku x bape nak pasti ayah aku jawab ape.. tapi dy angguk weyh!
Aku yg kat depan nie,, control je laa.. snyum je.. (dlm hati macam nak meletup)
Adek ak yg kat tepi tu gelak sepuas aty dy..
amboi2.. karang ko yg kawen, baru tahu !
Dikenen-kenennya aku di hari raya yg mulia ini..
Baru Form 3 lah .
Selepas beberapa ketika, aku mendapat tahu bhwa 'pacik' itu adalah kawan baek lama ayah aku yg baru kini berjumpa. Walaweyh !
Takot aku mendengarnye..
aku ada calon pilihan sendiri lah !
haha~ emo lebey je kan?
benda benda cam nie p0n ak amek serius.. haha~
saje saje nak emo. awat? x ley? :P
k,la.. tu je tok kali nie . ASSALAMUALAIKUM .
P/s : pg nie rumah terbuke mak su belah mak aku,
ptg lak rumah terbuke mak ngah belah ayah aku,
cdg jugak nak gi beraya rumah kengkawan aku,
tapi,,mcm mana dgan homework aku??!
aduhaiii~
dh la cam nak menambah lagi berat badan .

Tuesday, August 30

Raya Raya Raya . Mengapa Aku Tak Gembira?

Salam .
Hai kawan kawan . Sihat? Fiza dah semakin sihat . Alhamdulillah~
ehem ehem . Esok dh raya .. aa? Esok raya?
cam tak caya kan? sapa x caya? angkat tangan . nak tengok sikit.. :P
haha~ bagus bagus .
Fiza x rasa nak raya p0n . apa macam? mcm mana nie?
haha~ macam macam Fiza ngah rase nie . adesss..
payah payah .
pape p0n..
Fiza minx ampun dan maaf dr hujung rambut sampai hujung kaki..
kalau ada salah bicara dan terkasar bahasa..
dan minx maaf juga sebab x dpt nak folllow mollow buat masa skrang..
terlalu sebok.. x twu nak ckp mcm mne dah..minx maaf bnyak2.. sory ..
Raya . Merdeka . PMR . skunk nie HOLIDAY lah .
homework bnyak !~ haihhhhh =="
SELAMAT HARI RAYA sume!
MAAF ZAHIR DAN BATIN..
ENJOY ur Raya..
terutamanya Raya2 Study tuu .. Heee~
ehhhh,,
Happy Merdeka juga.. yg ke 54.
proud to be muslim and malaysian..
~fieyzamazlan
^_^

Saturday, August 20

Saya Demam !

Salam . Hai blog! ~
Hai sume bloggie2.. :)
rindu pada SEMUA .
mish sangat sangat la.
masa sangat mencemburui kita.
asyek sibuk je.. memanjang lak uhh .
hee~
terima kaseh kpada sesiapa yg baru memfollow blog ini.
Jasamu dihargai . hahah . *kelam*
oke. abaikan .
berkenaan tajuk ituuu ye,,
Fiza btol2 demam nieh..
batuk,selsema.. ya Allah,,punya la menderita.. rasa cam nak cabut2 je hidung nie . Sakit!~
nie sure2 gak sebab demam exam . hahah.
baru je habes percubaan PMR,, JPN dan SBP.
rasa nak mati lah~ *baru percubaan,belum PMR btol2 lagi nieh*
haha~ tapi,alhamdulillah..dah habes..
ahhhhh~ nak tunggu result pulak! yang nie lagi laa..
haishhhh =.=
nak tawu result Fiza? sabar2.. nanti Fiza cite gak . oke? hee~
malu la lau result terok..
hmmm.. tu je untuk santapan kali ini.. walaweyh !~
SELAMAT BERPUASA DAN MENYAMBUT RAMADHAN.
walaupun dh lambat,,xpela an..
raya nak dekat~ OMG!~
P/s: mari bersama-sama beribadat mencari malam lailatul qadar..
baju rayaku x siap lagi weyh !! aaah!~
BALEK RUMAH : 26/08/2011
doakan Fiza sembuh ehh . have a nice days . ^_^

Saturday, June 18

Struggle Struggle Dan Struggle XD

salam~

!^_^!

Hari nie hari sabtu . Esok ahad. Betol kan? hehe~
Esok balek asrama,xtaw la balek rumah bila lak..
aduhai~ Homesick !
Dah form 3 pun homesick lagi ==''

Kena Mesti Wajib Must Perlu,, balek skola.. Nape?
nie..nie sebab dia..


PENILAIAN MENENGAH RENDAH
PMR

aku x lepas lagi dari benda nie,
bagi yg dah lepas tu,mesti best kan?
hoho~
Terus migrain otak aku bila terpikir benda nie..
Sesungguhnya la, aku takut~ *ngaku*

Oleh itu, kena la rajen2 balek skola + asrama = belajar !!
kena rajen2 blaja.. kan? kan? :)







Saya Nak Jadi Budak Rajin =]
Tak Pe Kalau Saya Tak Pandai
Saya Nak Jadi Rajin =)







p/s: akan lme x update blog . STRAIGHT A's ~

Esok Hari Bapa LAh ,, =]

. . . . . . . . . . . . .

Ketika si ayah sedang berehat di beranda sambil mengusap-usap wajahnya yg mulai berkerut dan badannya sudah bongkok, si anak perempuannya dtg bertanya mengapa wajahnya yg kacak kini sudah mulai berubah dan badannya yg tegap sudah bongkok.

Jawab si ayah 'kerana aku ini seorang lelaki'. Si anak tidak mengerti ...
dan bertanya kepada ibunya mengenai ayah. Jawab ibunya 'Anakku,jika seorang lelaki itu benar-benar bertanggungjawab ke atas keluarganya, memang begitulah jadinya.' Anak masih tidak faham dan terus mendiamkan diri. Suatu dia mimpi dan mimpi itu menjawab persoalan yg bermain di fikirannya selama ini.

'Saat Kuciptakan lelaki, aku ciptanya sebagai pemimpin keluarga serta sebagai tiang penyangga dari bangunan keluarga. Dia sentiasa akan berusaha menahan setiap hujungnya , agar keluarganya aman bahagia.'

'Kuciptakan bahunya yg lebar dan berotot untuk membanting tulang menyara keluarganya.'

'Kuberikan kekuatan padanya agar berusaha mencari sesuap nasi dari keringat sendiri yg halal dan bersih agar keluarganya dlm keadaan baik, walaupun seringkali dia mendapat cercaan daripada anak-anaknya. Kuberikan perasaan keras dan gigih berusaha berjuang mencintai dan mengasihi keluarganya walaupun anak melukai perasaannya. Kuberikan kedutan di wajahnya agar menjadi bukti, bahawa lelaki itu sentiasa berusaha sekuatnya untuk mencari jalan agar keluarganya hidup dalam keluarga sakinah dan badannya yg terbongkok agar dapat membuktikan, bahawa sebagai lelaki yg bertanggungjawab terhadap keluarganya, sentiasa berusaha mencurahkan tenaga serta perasaannya, kekuatannya, demi hidup keluarganya. Dan hanya inilah kelebihan yg dimiliki oleh lelaki, walaupun sebenarnya tangunggjawab ini adalah amanah di dunia dan akhirat.'

Anak perempuan itu terbangun dan segera berlari, berwuduk dan solat malam sehingga menjelang subuh. Setelah itu, dia hampiri bilik ayahnya yg sedang berzikir. Ketika ayahnya berdiri, anak perempuan itu mencium telapak tangan ayahnya sambil berkata, 'Aku mendengar dan merasakan bebanmu, ayah.'♥
abah, Selamat Hari Bapa .. :))
khas untuk abah saya, Mazlan bin Mohd Nor . <3

Tuesday, June 7

Jadualku Padat ! Siyes Tak Tipuu XD

Salam . Hyep~

Huhu..tengok tajuk tu pun,leh agak agak an apa aku nak tulis..

hmmm...

dah second week cuti baru nak padat-padatkan jadual ye..
ce teka padatkan dengan apa? teka la .
hehe~ of cos dengan homework .
haaa..nie la aku.. memang sah perangai yang x boleh diubah sampai bila bila..(Kot!)
kalau korang pernah baca post yang lama lama,waktu aku kecik dulu dulu..heh~(dummy2!)
kalau pernah baca la,mostly penuh dengan ketensionan aku dengan homework aku. =]
maka dengan ini,

'Saya ingin mengumumkan bahawa saya sekali lagi
sedang TENSION MENSION
dengan homework saya,
sekian,harap maklum' :P

ecece.. pengumuman uh,
hehe~


punye la aku tahan diri aku daripada aktiviti 0n9 dan blogging..
sebab?
homework x siap lagi.. ahad kena balek dah .
1st week cuti x nak buat.. nie la jadinya..

TAPI,

ada tapinya..
aku x nak nyesal lagi sebab aku x buat hw masa 1st week cuti..
aku still ada masa..
so,,

aku akan sedaya upaya bertungkus lumus menyiapkan semuanya..
InsyaAllah.. hehe~


maybe,nie last post aku kot untuk 48 hours nie .
maaf la ye~

  • GEOGRAFI
  • MATHEMATICS
  • SCIENCE
  • AGAMA
adesss~


P/s: trying to love all my hating subject,,to get all my hw done..and to achieve my 8'As..very very hopefully..aminnn..(jgn marah~saya speaking.. hehe~)

Friday, June 3

Daku hidup kerana Ini..

Salam..

Ehem ehem..
maaf tajuk gedik sikit..wakaka
tatau nak tulis tajuk apa la..
ini sahaja yg tercetus~ cewwwaahhh,ayat .

aku nak kongsi kata kata pembakar semangat lagi nie..
untuk yang lemah semangat cam aku .. ^_^
ce dengar . ce dengar . ^^

"If there were a thousand people who succeed,I would be one of them.
If there were a hundred people who succeed,I would also be one of them.
If there were ten people who succeed,I would be one of them too
and if there was only one who made it,then I would be the one."

"Jika ada seribu orang berjaya,aku antaranya.
Jika seratus orang berjaya,aku juga antaranya.
Jika sepuluh orang berjaya,aku juga antaranya
dan
jika ada seorang sahaja yang berjaya,
maka,
akulah orang tersebut."



Mari kita kaitkan dengan tajuk ya,'daku hidup kerana ini..'

aku hidup untuk berjaya,berjaya dan berjaya..
berjaya di dalam pelajaran dan koko..
berjaya di dunia dan akhirat..
berjaya dalam hidup aku..
jika tidak,mengapa aku hidup?


==""


Wednesday, June 1

Tika aku bersedih ...

salam .

ayat nie ada orang bagi kat aku . xtaw la dia nak perli aku or betol betol ikhlas ke apa..
tapi,ia sesuai untuk tontonan umum .dan kita kena pikir positif an? :) (sesungguhnya la, aku rasa dia perli aku,wakaka)

"Kadangkala Allah hilangkan mentari... kemudian DIA datangkan guruh..maka,
gelaplah dunia...mana perginya mentari yang menerangi..? puas aku nanges..mencari mana mentari aku..aku nanges lagi..nanges dan teros nanges..sedih sungguh hati aku.. tapi, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan aku pelangi yang indah..yang akan buat aku sentiasa senyum dan ceria walau 1000 badai melanda.. sesungguhnya, ada keMANISan disebalik kePAHITan.. :)) "


ceeewwaahh ! acceecee..
saat tu aku memang terasa diperli .kenapa? ada la sebab-sebabnya..secret2..hehe
tapi,walau pape p0n la..
ada maksod tersendiri ayat dia tuh..

TQ ye^^..

Friday, May 27

Ehem! Ehem!

salam .

announcement!~

Nurul Hafiza da balek rumah... yeayeah!~

dah start cuti..

Sunday, March 20

Esok Balek Hostel Dah..

lalalalalalala~
esok suda mau balek hostel dah..
nak balek SERATAS..
akan mengambil masa yg lama untuk update lepas nie..
minta maaf kepada sume ye..followers..
doakan fiza untuk olahraga dan hoki ye..


papai sume~ ^^

Friday, March 18

CiNta Dan KawaN

Satu hari, Cinta dan Kawan berjalan-jalan di kampung . Dan tiba-tiba Cinta terjatuh dalam telaga . Mengapa? kerana Cinta itu buta . Lalu Kawan segera terjun ke dalam telaga . Mengapa? Kerana Kawan akan lakukan apa saja demi Cinta . Tetapi, di dalam telaga, Cinta hilang . Mengapa? Kerana Cinta itu halus . Mudah hilang kalau tidak dijaga.. Sukar dicari apatah lagi di dalam telaga yang gelap . Sedangkan Kawan masih tercari-cari di mana Cinta dan terus menunggu . Kerana Kawan itu sejati dan akan kekal sebagai yg setia . Kawan bukan seperti 'papan skate' . Sebelum digunakan, digilap kilat . Tetapi kemudiannya dipijak . Kawan juga bukan seperti bola sepak . Sebelum dapat, dikejar . Sesudah dapat, ditendang pula . Kawan itu sebenarnya ibarat permainan ragbi . Sentiasa dilindungi dan dipelihara apabila diperoleh . Kawan itu juga seperti jari . Lukanya akan sembuh sendiri . Hilangnya tidak mungkin ada pengganti ...















nie bukan original story mory dari aku . hahah . aku bukan penulis asal . pengakuan nieh .
tapi,story nie ada dlm aku punya diary .
wah? diary?
sejak ble lak aku ada diary nieh?
haha . bukan diarylah,buku nota biasa je .
aku terjumpak lorh,,
da burok da p0n buku tu . sian kat dia .
buku time aku kecik2 dulu . time darjah enam . kecik lagi kan? hehe
banyak jugak aku coret time aku kecik kecik dulu..
baru tawu dulu aku nie adalah seorang yg rajen..wah2! *bangge,, haha
n one more,buku tu penuh dgan kekreativian kot..lawa! *prasan
aku nak cite sape penulis asal pun ta bole,sebab aku x tahu! heh~
kat dalam buku nota aku tu x tulis ape2 sumber p0n..
ntah2,aku sendiri kot yg tulis..? mana tahu an..
kot2 aku bermadah dan menulis segala isi hati masa tu.. hoho~
aku sndiri pun bole terpegun kalau aku yg mereka cipta story nie..
pape pon..aku dh abadikan an story nie dalam blog aku..
tanda sebagai aku amat menghargai kawan2 aku..
especially kawan2 lme aku..rindu sama mereka..
budak-budak SK Teluk Medan..
cakap pasal nie,baru pagi tadi aku terjumpa Shud,kat cc..
da maken majuu dia..siap tanya pasal folio lagi kat aku..yela..kitaorg an PMR..hehe
and..lagi sorang..dalam bank,aku jumpa mak dia..keluar2 je nampak dia ngan ayah dia..
yg nie aku x rindu la sangat..sebab dia lelaki lah..haha
dia x nampak aku kot..aku rasa la..
sumthink special skit pasal dia..he's name Hafizi lorh,,dekat2 dgan nama aku weyh.. hehe

ayat akhir story nie tragis sikit . bukan sikit . banyak .
aku hampir2 rasa nak nanges je..
aku kerinduan lorh,,lme sgat x jumpa kwn2 aku tuu..
sume dah bawak haluan masin-masing..
aku sorang tercampak dekat SERATAS tu,,
Umi nieh,,da dpt tawaran gi skola tu.dia xnak gi pulak..
da sebati dgan SMKA eh?
tape2..tpi,jgn la lost contact ngan aku..sume type x guna SMS skunk..gne FB je ye..
maju2 kawan aku nieh..

rasa nak letak sume gambar kawan2 aku la dlm entry nie .
tapi,bukan sume aku ada gmbar deme..
adeihh,,

yg penting.. AKU SAYANG SUME KWN2 AKU! SAYANG GILE KOME! :))

Tuesday, March 15

Bad Mood VS Good Mood

jauhkan aku dari BAD MOOD.. jauhkan...





TO BAD MOOD,blah jauh2 bley x?
tolong pergi jauh dari aku ..
tolong..
aku merayu..
at least dlm time cuti nieh..
xlarat lol...
asyik berkepit dgan ko je..
nanti,,after aku dh siap sume hw aku,aku pggil ko balek ea..
aku mencari2 musuh ko..
mane GOOD MOOD nie?
dia g mana?
cne nak buat hw aku yg bertimbun tu kalau GOOD MOOD xde?

BAD MOOD,i'm begging you..
please ya..?
so sorry..


lots of hate,
fieyza







mana GOOD MOOD? mana?



TO GOOD MOOD pulak,
nape ko lari? nape ko pegi dari aku?
nape tggalkan aku dgan BAD MOOD ?
aku sunyi tanpa kaw..
hidop aku dh x btol nieh..
GOOD MOOD..
dtg la balek..
tolong aku..
hanya dengan kaw aku ley buat hw aku dgan tenang dan aman..
rinduu sama kaw..
homework bnyak..siap ada kerja kursus lagi..sejarah ngan geografi..
nak study lagi..cover balek yg dah banyak tggal kelas tuu..
aduhaaii..manyak woo~

please...?
finding you at this moment..
need you~

lots of love,
fieyza










*errr... hebat x aku? aku antaa surat nieh~ luahan perasaan~ isi hati~

hehe~








p/s: mcm org x betol kan..?

Monday, March 14

Masalah !!




_________________am i right?__________________







aku ngah bersedih~
bnyak sgat masalah..
mmg life nie hard..
bgi aku..susah gila..
aku cam dah xlarat nak hadapi suma nie..
mmg x larat...

tapi,,kalau x silap aku..

aku pernah dengar org ckap..atau aku ada pernah baca buku.. aku pun x bpe pasti..

"Allah x kan bagi ujian yg x mampu dihadapi oleh hambanya"

ada kan? kan?



entahlah...

aku ngah pikir cara nak hadapi suma nie..

sure suma nie ade hikmah kan??









thinking of it...

The Wanted - All Time Low (Official)

Saturday, March 12

Tamatkan kisah shopping ini ! :D

kisah ini terlalu pnjang...
berjela-jela sudah nmpaknya..
kalau di'detail'kan lagi...sure lagi berjela-jela..
entah2..
bley siap satu n0vel 200 muka surat,juz tentang satu hari aku gi shopping..

waaa..

haha~
sudah2.. nnti jadi len pulak..

sambungan kisah untuk yg terakhir bermula

___________________________sekarang_________________________


topup ngan tambang bas .
mmg la cukup..abeh tu,main brg utama aku gi shopping nie x beli2 lagi..
haduihh..
duit pulak sudah makin berkurangan..
kalau tolak duit topup ngan tambang bas,left kira2 15 hinggit je..
nak beli beg pun x lepas nie..

"nasi sudah menjadi bubur"

medang x ingat dunia je..
shopping bagai nak rak..

"berani buat berani tanggung"

ehh,nie peribahasa ke?
heh~ ayat sendiri maa..
ape aku nk cakap kat ayah aku nie..

'abah,nie dia kasut ngan beg skola,(sambil tu tunjuk la sume brg yg aku beli tadi)..'

kalau ayah aku tnya pasal duit dia lak..

'nie je yg tggal..(smbil bgi duit lebih tadi dgan resit yg bnyak uh)..'

kalau ayah aku cakap xnak bgi duit dh unutk beg ngan kasut skola,

'abah,nie kira beli brg2 hostel la..nnti xpayah beli brg2 hostel dh..duit belanja waktu kat hostel nnti p0n x payah bgi dh..'
'kira claim bnde laen..'

hehe~ inilah yg ade dlm fikiran aku waktu tuh...
masa nie aku ngah dok kat stesen bas uh,smbil dgar lagu..

BAS LAMBAT!

tensyen je dok kat situ..toleh kiri..toleh kanan..
mana bas nie..
nie la bas zaman skunk,lambat...
tapi,dgan x semena-mena bas tiba2 dtg.. hehe~
tapi bkan gi tepeng..
hampa.

aku usha la bas tu,tgok org yg nak turun dari bas..
nak taw ape yg aku nmpak?
aku nmpak segerombolan..
bkn2..
sekumpulan budak2 laki pakai baju yg sme! sme!
pengushaan dgan lebih teliti bermula.. heh heh~
ade yg bawak alat2 untuk tekno tu..xtaw la ape nme dia..yg dalam beg tu..
sah la,upper form nie..
xjadik dh usha..xbrani..menakutkan..
dh la sorang2..bahagian tepi tempat duduk nie pulak kosong..
jgn dok sini..jgn dok sini..
ternampak sudah lambang skola,
bkn lambang skola,nme skola..

'SMTK'

huh? apa tu? apa tu?
Sekolah Menengah Teknik Kerian..
tu jawapannye..
bdk2 Tk rupenye..
biaq kat depa..
aku buat kerja sendiri..
bukan kenal pon..kot2 la kalau ada kawan2 lama aku xpa jugak..
jgn dipikirin yg bukan2 ya..
saya hanya mengusha org turun bas..bukan apa2..

dan...bas tepeng sudah coming..

akhirnya!
boring sungguh la dok sorang2 kat situ..



dan..aku dh hilang sedikit sebanyak la tentang kisah shopping nie..
so,inilah pengakhirannya..
ending yg x best bukan?
abes tu,nk buat ending ape?
korang nak ending ape? tapi aku nak happy ending laa..

aku x cite agy kan reaksi sebenar ayah aku? nie ending laa..oke?

ayah aku x menunjukkan reaksi yg dapat aku tafsirkan..dia diam je..tapi,dia x marah..
aku selamat..adik2ku..nah burger!
kakak yg bek hati dh belikan..makan2..sedap2..


P/s: ayah aku gi lagi duit w0o..tpi 50 hinggit je..klau tambah dgan 15 hinggit tu,jadi la 65 hinggit..cukup la untuk beg ngan kasut uh..

dan beberapa hari kemudian..aku g beli ngan mak aku..
dan dapatlah beg skola dan kasut skola baru!
beg wane hitam,kasut p0n wne hitam.. hehe~

ALHAMDULILLAH....



"THE END"





Friday, February 4

Kisah aku shopping sorang2 ! Sambungan Part II

barang pertama dh x jadi nak beli .
sekarang, misi mencari beg skola!~ beg galas!


beg, beg, beg, (macam mengembek je) di manakah anda?

haha~ banyak je bergantung.. tggal nak pilih je lagi..

aku tengok skali imbas,

xde yg lawa p0n.. sume type2 kartun yg aku nampak..yg wane2 pink..

seluruh tempat aku dah menjelajah..

haha~ xla menyeluruh sangat ..
juz tempat yg aku larat nak jalan je ..

disebabkan taste aku x dapat dijumpai ..




so,





barang: beg skola
result: xbeli
reason: sume jumpak beg jenis type kanak2 ribena je..yg laen x cantek..hati mengatakan "TIDAK" berulang-ulang kali..
money left: xguna lagi what.. 100 hinggit still dalam simpanan..


dua barang utama yg sepatutnya di'shopping'kan,tidak dapat dicari..
buat penat je jalan jauh2 nie..
dah la x beli barang pape lagi..
ade 100 hinggit lagi..

kalau la korang kat tempat aku an, ape yg korang akan buat?

aku tnye nie.. ape korang akan buat?

hmmm..

tawu aku pegi mane?
first aku masok satu kedai nie..
kat tempat aku..org panggil "kedai pink"..
aku p0n xtaw nape org panggil kedai pink.. aku tengok xla pink mane kedai dia.. haha~ maybe sebab tu kedai untuk org perempuan, tu la kot sebab nape org panggil dgan nama sebegitu.. nama btol dia kedai Top Choice's ..
kat tepeng ade gak, tpi yg tu One Price Shop nme dia..
dia macam kedai souvenier la..tmpat nak cari sesuatu present or hadiah..
aku bukan masok sebab nak beli present untuk org..

tapi..

aku nak cari present untuk diri sendiri..
masok2 je kedai tu nampak deretan jam..

waaaa...

sangkut kat situ jap,lawa2 jam dia.. teringin nk beli..tapi,jam yg lama x rosak lagi..
tggu jam lama rosak,bru beli baru..
bila la nak rosak.. haha~ xnak la rosak.. syg lagi jam tuu ..

aku beralih ke tempat bear lak, kalau x beralih dari tmpat jam tu,msti aku TERbeli nanti..
haha~

kat sini p0n aku dh jadi sedikit teruja. sedikit? banyak sebenarnye..
rasa nak peluk sume teddy bear yg ada kat situ..
mereka sungguh comel.. + gebu + lembut + besar..
haha~ macam peluk org je rasenye..

tapi,aku x jadik peluk.. ade akak jurujual tu usha aku..
karang dia ingat aku nie org gila ke ape..dh la siap ckap sorang2..


babai bear~ babai~


akak tu tgah usha laa.. tk0t nak pegang km0o..

akak nie medang usha 100% ape aku buat.. cuak sangat..
laen kali pakai cctv kat dalam nie.. rimas la ada org ikot memanjang.. rimas!!
nak je aku cakap cmnie kat akak tu,tpi..
she's just do'in her job .. gpun,hormat org tua mehh .

mcm2 aku beli kat situ..
*barang yg dibeli tidak boleh dinyatakan . :)

then,aku g beli barang2 make up aku..
make up? haha~

lpas tu,aku g masok kdai pakaian lak..
usha2 t-shirt di situ . hmmpphh, x lawa .
tpi,aku ade beli barang gak.. aku beli seluar trek di situ.. bazir .
kat rumah p0n dah penoh almari dgan seluar trek . TERbeli . fahamkan konsep . ^^

shopping sakan . nie la perempuan .


kat tangan aku skunk dh ada 3 plastik beg .tpi, sume aku sumbat dalam satu beg yg laen .
mampatkan dlm satu beg je.. x nampak bnyak sangat..

aku ingat dh nak balek,so.. aku berjalan pulang ..
bukan berjalan pulang, berjalan gi stesen bas.. hehe~

berjalan turun dari jambatan skali lagi .
masa aku turun tgga tuh, aku nmpak la pulak satu kedai nie..

besar2 dia tulis..



'MARRYBROWN'
(x ingat pulak tagline dy)


waaaa... (skali lagi)



termenung aku kejap .

lpas shopping bnde tadi tu,
money left : anggaran dalam 60 hinggit dh habes.. ade 40 hinggit je lagi..

p/s: bukan tu duit yg sepatutnye beli beg ngan kasut ke?

first2,aku jalan tros nak gi stesen bas je.. tpi,tibe2,,boley pulak aku stop dan pusing 360 darjah kat situ.. macam gaya dalam kawad je .
kalau ade org tengok, malu!

then,kaki aku bergerak sendiri! dgan senang hati dan lajunye aku tros menuju ke marrybrown dan menarik pintunya .
bukak2 je,
terasa air-condnya yg menenangkan.. sejuk!~
luar panas,,sini sejuk..

time waktu tuh : 1.45 ptg.. panas an? berpeluh-peluh aku..

xkan aku masok sebab nak rasa air-cond je? buat pelik.. nanti org cakap ape lak an?

aku p0n tros ke kaunter nak order2 nieh..
aku nak beli burger je..

aku tgok menu tu..hmm..harga ley tahan..
can afford..

tetiba aku terpikir lak, dekat adik2 aku nak kena beli jugak ke?

hish!! nanti depa bising.. beli je la skali..

aku tngok ade burger single, ade burger combo.
ape beza dia? aku kurang pasti . nak tnye akak tu,segan pulak .
yg aku taw,burger single murah, burger combo mahal .
aku order burger paling murah kat situ jenis single untuk adik2 aku..(ape pnye kakak la!)
burger aku, aku order burger yg paling mahal tpi jenis single gak,,dan ade tmbah cheese skali..special pnye..

haha~ untuk diri sendiri of cos la kne yg terbaik kan?

burger tuu,,bau dia,, sedap gila! :) rase nak makan tros je..tpi,aku dh bungkus . balek rumah je la dulu .

burger: 15 hinggit .
money left: 25 hinggit ..
ape lagi nak beli? : topup ngan tambang bas .
rase2 cukup x? : entahh.


Thursday, February 3

Kisah aku shopping sorang2 ! Part II

dot dot dot . . . . . . .



aku dah kluar cc dah.. 4 hinggit je aku berhabes kat cc 2..
xla banyak sangat an..? hehe~ jimat2..


aku p0n turun tangga cc uh,dan melihat langit .
haha~ lihat langit? ye laa.. aku nak tengok langit tu cerah ke.. mendung ke..
kan aku nak g jalan2..
macam setiap tempat yg aku jalan tu ade bumbung je..
kalau tetibe hujan ke.. haaa,,cne?



oke2..langit kelihatan agak cerah . agak .
x brani nak teka la.. ye laa.. kan skunk nie musim hujan.. tol ?


alaa~ x kesah la .


pandang kiri . pandang kanan .

specchless .

aku nak gi mane sebenarnye? huh~
direction p0n aku dah ingat2 lupa..
mane kedai2 sume tu hah?

hoii,,pegi la cari.. adoyaii~

nak cari la nie.. nak gi kanan ke kiri?

xpe2,,sesat..bertanya.. kan? kan? haha~


kiri2.. ehh,,kanan2..
try straight ke depan laa..

ha, ada longkang je kat situ .

longkang dah la besar,muat badan aku yg "kurus" nieh .. =="

. . . . . . . . . .


aku jalan je la..aku ingat nak pusing whole bagan time tuh,(dah x twu mana satu kedai nak pegi..)

so,tawaf la bagan .. tawaf2.. best2..
best palotak mu! penat la weyh.. haha~ merepek . kerepek . (abaikan .)








aku p0n gi la merentas jambatan balek.. merentas desa. haha~ bukan .

mana2 kedai yg aku nampak ada kasut..ada beg.. aku terjah masok.. haha~
macam penceroboh gayanye..

aku kan tengah mencari barang nak shopping..apa lagi..terjah la sume.. poket penuh.. shopping2..

aku x penah2 beli barang personal nie sesorang..slalunya ngan mak aku je la.. aku akan beli hanya ikut apa yang mak aku tunjuk.. sebab aku rasa mom's choice da best . am I right?
tapi,skunk aku nak kena pilih sendiri .. aku rasa taste aku nie susah nak cari.. sebab aku nie jenis yg agak cerewet..suma x kena..

kalau aku kata xnak, means xnak, dan aku xkan penah nak..

dan

apabila aku dah sangkut kat satu benda nie, try la cari benda laen, sure aku akan ragu2..sebab hati aku dah tertarik kat bnda yg first2 tuu..
senang cite,means.. jatuh cinta pandang pertama larh.. hehe~

first,,aku try la g cari kasut skola..
aku dh jumpa dah yg masuk dengan taste aku,lawa..tapi ..

masalah!

saiz pulak yg xleh masok dgan kaki aku.. tggal saiz yg paling besar dgan yg paling kecik je..
dh la masa tu,salesman laki yg layan aku..

"err.. xjadi nak beli lah . saiz xdak.."

dlm hati: yg usha aku semacam awat? dh xdak saiz,xkan nak beli jugak kot..?

muka aku ada apa? suma org usha pelik .. mmg la burn.. abeh,nak usha apa lagi?


huh !!



barang : kasut
result: xbeli
reason: xdak saiz,yg ada saiz suma x berkenan dah . x lawa .
money left: 100 hinggit..(x termasok duit cc..)

Kisah aku shopping sorang2 ! sambungan part I

-sambungan..-


mesti korang tensyen an kesah smbung2 nie?
maafla~ yg entry terdahulu 2,m0od menaip tiba2 hilang..so,stop smpai situ je la..
nie nak sambung balek...


err.. apa ayat terakhir entry yg dulu tu??


___________________________________________________________








TIBA-TIBA an?


oke..






TIBA-TIBA ...





ada org touch bahu aku..
perrgghh,,apa lagi..
melatah-latah la aku..terkejut beruk...
siap menjerit tahap maksima lagi.. (err..mane ade! dusta belaka..:D)



sure la terkejut kan..
dh la aku ngah enjoy dengar lagu time uh,
waduhh2..
jap2,sape yg touch weyh?! sape?!


haha~ kaget aku tengok ayah aku tercegat kat situ..ayah aku rupenye..

nape abah cari kakak?
kakak x buat benda x elok aihh kat cc nie..
kakak on9 + dengar lagu je..
xkan nak spy sampai sini bah,,
tengok la..kakak bukak facebook je..kakak baik bah..baik laa..
(masa tu,org yg dok sebelah menyebelah aku sume tenung aku macam aku ade buat salah je kat ayah aku..)


kelam . aku x cakap la macam nie kat ayah aku..buat pelik kat situ..
aku juz angkat muka n angguk .. apa bah?


nah . huh??!

100 hinggit?!

aii..abah nak suruh kakak stay tros ka kat cc nie..
abah x nak bagi kakak balek dah ka..
sampai 100 hinggit pulak..
bukan dah bagi 15 hinggit ka tadi..
xpa2..kakak x lama p0n kat cc nie..alaa..nanti kakak balek la nek bas..
xkan kakak kena halau kot..


kelam lagi skali . bagi la abah cakap dulu .


"ambek nie.g beli beg ngan kasut skola baru..nanti x payah nak kluar banyak2 kali dah."



owhh..oke bah..beres..


dapat la 100 di situ..

orang2 di sebelah menyebelah aku tuu dh x jadik nak usha pelik..

apa? depa ingat ayah aku nak marah aku ka?
heyy,,ayah aku yg hantar gi cc,wat pa dia nak marah aku..
padan muka.. padan muka..
usha pelik lagi kat aku..

ish.. rasa macam nak bagi penampaa ja kat depa tuh,
usha aku macam aku nie hina sangat..
hoii,,tng0k komputer x ley? usha aku awat?

huisshh! pedas .. dosa free kat situ .

Wednesday, February 2

Daniel Powter - Bad Day (Video)

Kisah aku shopping sorang2 ! Part I

salam .




hoh0ho~ (mereng . )







aku balek umah 28 jan,,
29 jan>>aku dh kluar rumah dah, g jalan2..enjoy2! :D
homework pun x bukak lagi..

p/s:homework>>sabar la sayangs,,nanti sye buat jugak km0o..bgi sye enjoy dulu ye..


haha~

adoy~ merepek t0l..


aku nak gi cc..
dan mmg nak gi cc..
dh dapat kebenaran p0n nak gi cc..
so?? pegi jelah weyh!

tapi,saya malas naik bas pak,,malas..





hehe..tpi,,time tuh..
ade transport free..
err..
. . . . . . . . . . . . . . . . .
keta ayah aku laa..
peluang baik! ayah aku p0n nak gi bagan gak,g beli iron baru dan tukar grip stick hoki aku uh,
dh alang2 same direction kan..ape lagi!
f0ll0w2.. muahaha..
skali adik2 aku p0n turut mem'foll0w'..
xpe2..foll0w ayah aku cukop..jangan follow aku sudaa..xnak aku..




dan....






dan....





melalui mem'follow' tu la,,
aku dapat 15 hinggit..
huii..bley tahan la bnyaknye..sebab aku juz nak gi cc je..
bkan melencong mane2 p0n an..
janji duit dalam poket x kluar..
makaseh bah!

mse nie aku otai..mmg otai..
sluar trek + bju rumah garuda..
semangat rumah bt0i..
ape korang nak cakap..cakap..



ayah aku parking jauh, terpaksa la aku jalan..5 minit aku berjalan.. rentas jambatan lagi..
cc pnye pasal..xpe2.. n..
lagi satu.. I'm al0ne ya..al0ne...



huh~ naseb baek cc x penoh..
terus terpa komputer,donload2.. line best gile..laju..


headphone2~ hehe~





tapi,mse aku ngah syok dengar lagu gne headphone besar tu..
(xla besar mane..)





TIBA-TIBA ..









-bersambung..-

Sunday, January 30

28 January 2011-aku kat rumah weyh!!

errr...



assalamualaikum...


(no sense)..



perhatian kpade sume org..sume org..skali lagi..sume org..

(mcm nak buat announcement..)



tuan punya bl0g dah balek umah weyh,,
dye dah balek..

caya x..?

.......

napa x caya nie??

bukti trang tang tang kan.. nampak x..nampak x..



haha~ bukti dye dgan entry nie laa..
kat rumah je aku rajen tulis blog..
klau aku gi scan ke..cc ke..jgan harap la aku menulis... sebab..
tenet laju si0t! ape lagi,,donload2...youtube2..heee~ tpi,,kat cc je laa.. ahahah..




yg pasti,,tuan punya blog dah balek rumah ye..selamat smpai dh p0n..

TAPI,,ade tapinye...



kat rumah p0n still rasa cam kat sk0la,,homework aku ngah bertimbun tuu..

BERTIMBUN!! haduihh~~
satu hari,,satu subjek...


PERANCANGAN JADUAL HOLIDAY.. teng0k2!~



JUmaaT- ak smpai umah,,kre2 kul 3.30 k0t..

SabtU- k.hidup a.k.a. kemahiran teknikal..buat2..kerja kursus tuu..

aHaD- baHasa melayu,,karangan berpandu..org len dah siap,,aku bru nak start..lembab bt0l..

IsniN- SejaraH,,aku malaih bt0l la sejarah nie..aku x minat..buat dgan xde prasaan..sebab tu blur..huhu~

SelaSa- ge0grafi..ada buku kerja ngan kertas..kontur2,,bearing2,,ape lagi?

RabU- sAins,,.... w0w! aku listkan keje sains laa..nie p0n aku kurang yakin akan ke'siap'annye..

KhamiS- mathematicS..ade buku kerja nak kne buat..bnyak w0o..3 bab..bgi aku bnyak laa..bgi budak yg genius2..sure sikit jee..tol x?

JumaaT- agame...bnyak w0oo..75 s0klan kena buat..dari form 1 sampai form 3..haduihh~

SabtU- b.inggeris...rasenye xde k0t..tpi,,nak listkan jugak..hehe~

aHaD- balek sk0l...balek dah????


err..restnye bila weyh..??? bila??? habaq mai kat aku...



h0hoo~~ aku rase rest dye akan lebih banyak n omwork jalan sl0w2..
biar lambat asal selamat..
huh!! pandaii...
kalau lambat buat,,x aman la hidup weyh,,mati kat sk0l nnti..
aku cakap bt0l nie.. MATI!!
MATI>>nurul hafiza ,,budak pemalas!
penampaa kang!
buat la omwork..
buat la omwork..
buat la omwork..
kalau lambat,,mati..
kalau cepat,,selamat.. h0ho~

kalau pepatah nie yg digunakan kat highway,,fuhhh,,xtaw la jdi pe nanti..
mwahahaha..(gelak baik!) heee~




dah2,,cik fieza kite nak pi buat omwork..
doakan kejayaan dye agar x mati di pertengahan jalan ye..



amin ya rabbal alamin........