Monday, December 21

aBoUt ThIS

video

MusLiMaH




Wednesday, December 2

My FrieNdS


We arE FrienDs..

FRIEND FOREVER!!!

FaMiLy




Yg nie pulak adik fieza..


nme dia norhidayah..


dia nie adik nombor 2..


sme ke muka dia dgan fieza??
hmm...

My FrieNdS


assalamualaikum..

haa..yang nie kwan baik fieza..

nme dia umi izzati..

skrang ni dia sekolah kat smka kerian..

gambar nie mse kat sekolah rendah kitaorang..SK Teluk Medan..

Wednesday, November 25

aBoUt ThIs

30 oktober 2009 merupakan majlis jamuan rumah garuda dan helang..
tapi,,of course la fieza nak cite tentang rumah garuda..
sebab ape??
sebab fieza kan rumah garuda..he2..
lame dah cite nie,,tapi x kire nak tulis jugak..
jamuan nie kat dataran kejat,waktu malam..malam tue la..
petang tue,,dengan semangat kerjasama antara ahli rumah,,maka kitaowg dapat la menyiapkan
kerja menyusun meja,menghias dan lain2..
fuhh!!letih tau angkut meja la, tue la, mcam2!
tapi akhirnya,alhamdulillah..selesai jugak..

One Nite For Garuda..
haa,,tulah cogankata malam tue..
majlis tue meriah,,dah la lawa,,lampu lip lap lip lap..shining je mata tengok..
fieza pakai seluar slack + blouse merah + kasut + tudung..
cun gile..hehe..mcam2 pakaian dapat dilihat tapi banyak yg pkai blouse sebab tema pakaiannya pun blouse wne merah,putih ataupun hitam..
yg pkai bju kurung pun ada! yg pakai bju rumah garuda pun ada! semangat rumah betul la..
Bgus2..sbab yg pkai tu pun ketua rumah garuda..
ade x cite garuda nie rumah ape??rasanya belum kan?? GARUDA nie RUMAH MERAH!!
wne favourite aku tue.

dipendekkan cite berlangsung lah jamuan tue..
makan2,minum2,borak2,tangkap gambar DAN...
PERSEMBAHAN FORM 1!!!
tau x knape tetibe je excited tentang persembhan tue? sebabnya form 1 tue fieza n kwan2 fieza la buat..
aduhh..malu sangat..x terkira malunya..mcam nak lari je,,tapi terpaksa surrender jugak,, kang akak2 kate ape plak kan..
kitaowg wat persembhan lakonan..2 kumpulan..kumpulan fieza la yang pembuka persembahan tu..akibat kwan2 fieza malu giler,fiezadengan x malunyer amik microphone dan mulakan persembahan,,
fieza cakap sekuat ati,,takut ade owg x dengar..persembahan mesti jelas kan??

kitaowg pun buat la lakonan yg mengisahkan seorang cikgu nie dipermainkan anak2 muridnya,, citer lawak la nie,,tapi lain yg jadi,x ingat dialog la tapi yg paling utamanya KITAORANG MALU SANGAT2!!
akhirnya kami dapat la menamatkan lakonan walaupun rasanya tidak mendapat sambutan.. syukur je lah,x payah dok kat pentas yg dikelilingi lilin tu lama2 sangat..

Makanan yg dihidang boleh tahan la..sedap.
romantik la malam tue dgan cahaya lilin..
fieza ngan kwan2 fieza sempat bergambar,,tapi gambar die x de la buat mse sekarang nie..
kalau tengok memang cun gile..SERIUS!! x tipu..hehe..puji diri pulak..

haa,,dah la,,x larat nak tulis..bnyak lagi peristiwa yang terjadi malam tue,tapi x yah la cite..
nanti2 plak..kirenye malam tue semua ahli rumah garuda berasa gembira..ALHAMDULILLAH..

Saturday, October 31

abOuT tHiS


haa,,nie lagi satu nak cite..fieza minat gile lar detective conan..comel,pandai lak tue..fieza selalu tengok kartun nie..komik die pun fieza ade..fieza nie kan suke bace komik..ape2 jenis komik pun.. memang minat gile..antaranya ialah komik conan,shin chan,doraemon dan komik2 jepun..best..

abOuT tHiS


waa,,comelnye kucing nie..secomel..ehm,,ehm,, sape ye?? fieza suke kucing..terutma yang comel cam nie..cute kan..fieza bnyak bela kucing..tapi hayat kucing fieza tue x lame..sume kucing fieza mcm tue..
BERITA GEMBIRA!! fieza dapat anak kucing baru..comel..terubat sikit sedih sebab kucing fieza yang dulu..

Tuesday, October 20

assalamualaikum..
dah lama x tulis blog nie..pe kabo sume?
hari khamis lpas bbm..iaitu balik bermalam..bdak2 asrama sume balik la kan..
bbm kali nie sempena deepavali...
fieza balik seratas plak ptang isnin..hilang sikit kerinduan terhadap teman2..
ptang sabtu fieza ngan sepupu fieza, myra gi umah asma..
ulangkaji n wat homework yg berlambak tue..tapi siap sikit je..
berlatih hafal skrip drama dengan asma..
fieza tun ali dan asma plak tun fatimah...takut la nak ber"drama" nanti..wish fieza gud luck eh!!!
k..dah la..t plak..daa...

Tuesday, September 15

BBM

fieza nak balik umah..rindu la kat keluarga..kengkawan..kucing..ayam..kambing..enset..wah..sume rindulah..hari nie dah ramadhan ke 24..tggal bape ari je lagi nak raya..tahun nie dah x mcm tahun lpas..aih!!!rindunye..

HARI RAYA

Waa..nak raya dah..hi!!!! tak sabar la..di sini fieza nak ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN kat sume followers..kwan2dan guru2 sk teluk medan..sms raja tun azlan shah.. harap salah dan silap dimaafi..

Tuesday, September 1

SeRaTaS

hri nie fieza dh balik seratas...sedihnyer tinggalkan umah...nk bbm..hu..hu..tak dapt nak buke pose kat umah,makan banyak2..he..he..pastu tak dapat contact ngan kengkawan lme..tak dapat ronde2 dgan kwn2...rindunye..

Wednesday, August 26

HaRi Jadi

24.08.09 yg lpas hri jadi adik fieza,hidayah...fieza ucap happy birthday jew..x de hadiah.. smalam abah belikan kek..sdap kek tue..ada 2 hello kitty kat atas kek tue..sedap!! smoga adik fieza panjang umor dan dimurahkan rezeki..aminn....

BuLaN RaMadHan

Hmmmm...ari ni dah 5 hari umat islam menunaikan ibadah puasa...semalam fieza solat tarawih ngan jiran fieza,myra..kat sne fieza jmpa rmai gak kwan2 fieza yg datang solat gak..lpas abis solat 2 ade mkan2 skit..best..insyaAllah mlam nie fieza solat tarawih lg..

Saturday, August 15

welcome

hai..saya masih baru..harap dapat beri tunjuk ajar..blog pu masih kurang menarik lagi..

Tuesday, August 11

EXAM

Aduhai...exam nk dekat dah nie..takut..doakan la aku dapat jawab sume soalan dgan btol..smoga aku dan sume kwan2 aku success...INSYAALLAH..

Tuesday, August 4

Tuesday, July 28

welcome

assalamualaikum...hai..ini blog saya yang pertama..salam perkenalan..